Inner moon mapping - De creatieve trap
22131
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22131,page-child,parent-pageid-21686,theme-hazel,hazel-core-1.0.3,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Inner Moon Mapping°

Onder de nieuwe of volle maan maak je tijd voor jezelf samen met andere vrouwen.
Welkom om stil te staan bij jezelf en via creativiteit in kaart te brengen wat je wil uitnodigen of loslaten.

In onze maatschappij zijn we afgesneden geraakt van de natuurlijke cycli. Zoals de seizoenen ons tonen, zijn er momenten van groei en van rust. Wij blijven echter doorgaan het hele jaar door en raken zo vervreemd van onszelf. Voor vrouwen is de cyclus van de maan van belang omdat deze invloed heeft op onze eigen maandcyclus. In deze reeks van vrouwencirkels staan we elke maand even stil bij onszelf en wat in ons leeft. We gebruiken de tijd van de maan zoals de natuur het ons voor leeft; er is een tijd om te voelen & te dromen en een tijd om te vieren & los te laten. We delen in een veilige groep van vrouwen over onze innerlijke wereld, gevoelens en verlangens.

Dark Moon Mapping: creating

Wanneer de maan donker wordt, is het de ideale tijd om stil te staan bij onszelf en rust te nemen. Dan kan je contact maken met je verlangens, met je nieuwe intenties en met wat geboren mag worden. Er is als het ware een blanco blad of naakte vruchtbare grond, die we zelf kunnen vullen met wat we nodig hebben. Dit is een moment waarop we nieuwe zaadjes kunnen planten.

Kies voor “Dark Moon Mapping” als je voelt dat je je leven een andere koers wil geven, maar nog geen duidelijk beeld hebt van hoe het er uit moet zien. De creatieve en intuïtieve methodes zullen je helpen om je koers te bepalen.

Full Moon Mapping: releasing

Wanneer de maan helemaal vol is, wordt er een soort hoogtepunt bereikt. Vele mensen voelen dit aan als een intense periode, waarin duidelijk wordt wat er ‘te veel’ of ‘af’ is, bijvoorbeeld emoties en negatieve overtuigingen. Nu is het tijd om te reflecteren over datgene waarvoor je dankbaar bent, maar ook over wat je kan loslaten en afronden. Daarnaast is het ook tijd om actie te ondernemen op vlak van onze intenties.

Kies voor “Full Moon Mapping” als je voelt dat je dingen wil loslaten, afronden en vieren. De creatieve en intuïtieve methodes zullen je helpen om helder te maken wat mag los gelaten worden en wat je tegenhoudt om dit ook echt te doen.

If we fail to nourish our souls, they wither, and without soul, life ceases to have meaning.
Marion Woodman

Wat gaan we doen?

meditatie – collage mandala & JourneyCircles™ – journaling – ritueel – delen in een cirkel van vrouwen –  …

Van veel vrouwen waarmee ik werk, hoor ik dat het creatief bezig zijn heel ontspannend en voedend werkt. Je stapt uit je hoofd, volgt je gevoel en laat je handen het werk doen. Dit is een heel vrouwelijke manier om je leven te creëren. Een echte verademing in onze meer doelgerichte mannelijke maatschappij. Hier moet niets, je mag loslaten en voelen wat je nodig hebt en wat je wil creëren in je leven.

Innerlijk proces via creativiteit

○ Journaling (schrijven)
○ Collages (mandala & Journey Circles™)
○ Visualisatie en meditatie

Ritueel om te verankeren

○ Uitnodigen & zaadjes planten bij nieuwe maan
○ Vieren en loslaten bij volle maan

 

Groepsproces met andere vrouwen

○ Delen vanuit je pijn en je verlangens
○ Je kwetsbaarheid als een kracht leren gebruiken

 

connectie – zelfzorg – stilstaan – inspiratie – delen – voeding voor hart en ziel – nieuwe & volle maan – vrouwen – loslaten – creativiteit – delen – verbinden – verdiepen – vieren – uitnodigen – planten

Dit is voor jou als je

– nood hebt aan tijd voor jezelf en tot rust wil komen,
– in verbinding wil leven met de natuurlijke cyclus van de maan,
– via rituelen wil bekrachtigen wat je wil loslaten en uitnodigen,
– benieuwd bent naar de vrouwelijke kracht in jezelf,
– zin hebt om met andere vrouwen dit proces te delen,
– dit proces wil benaderen op een creatieve manier

Sofie Keppens

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Sofie, bezielster van De Creatieve Trap. Rituelen en samen zijn met andere vrouwen in een dieper innerlijk proces, dat maakt mijn leven voller en meer betekenisvol. Ik ervaar het als een veilige bedding waarin ik kan exploreren en onderzoeken wie ik ben en wat ik nodig heb.

Het is al een hele tijd mijn droom om vrouwen uit te nodigen om bij volle en nieuwe maan te verbinden en creatief te zijn. Vanuit mijn werk in mijn praktijk weet ik dat velen hunkeren naar een diepere verbinding met anderen en naar meer zingeving.

Ik ontmoet jou, zoals je bent, op de plek waar je bent in jouw proces. Graag neem ik je mee op het vervolg van je reis, op jouw tempo én in een veilige omgeving.

Sofie Keppens

creatieve ziel, diepzielduiker, klinisch psychologe, SoulCollage®, Journey Circles™ & MoonCircles™ facilitator

 • Dark Moon Mapping: creating

 • euro160eenmalige betaling
  • 4 creatieve vrouwencirkels bij donkere maan (19u-22u)
  • wordt opnieuw georganiseerd in september 2020
  • Inclusief alle creatieve materialen, thee en gezonde versnaperingen
  • De data zijn gepland in de buurt van de donkere maan, niet steeds op de donkere maan zelf om wat evenwicht te vinden in het soort dag.

 • Ik doe mee!
 • Full Moon Mapping: releasing

 • euro160eenmalige betaling
  • 4 creatieve vrouwencirkels bij volle maan (19u-22u)
  • Donderdag 12 maart 2020
  • Donderdag 9 april 2020
  • Donderdag 7 mei 2020
  • Donderdag 4 juni 2020
  • Inclusief alle creatieve materialen, thee en gezonde versnaperingen
  • De data zijn gepland in de buurt van de volle maan, niet steeds op de volle maan zelf om alle avonden op een donderdag te laten doorgaan.

 • Ik doe mee!
 • Dark & Full Moon Mapping

 • euro290eenmalige betaling
  • 8 creatieve vrouwencirkels bij nieuwe & volle maan (19u-22u)
  • wordt opnieuw georganiseerd in september 2020
  • Inclusief alle creatieve materialen, thee en gezonde versnaperingen
  • gebruik kortingscode “innermoon2020” in de shop en krijg 30 euro korting

 • Ik doe mee!

Veel gestelde vragen

Waarom samenkomen in een vrouwencirkel?

Voor zovelen van ons is het idee om samen te komen in groep een uitdaging en ook bezaaid met herinneringen aan wat is geweest in vroegere tijden; geen plek vinden, onveiligheid, het gevoel er niet bij te horen, jaloezie, rivaliteit, zich uitgesloten voelen, roddels, uitgesloten worden, zich anders voelen, erbuiten staan, gepest worden,… We hebben allemaal een verhaal met vriendschap, een verhaal met eigen unieke verwondingen.

Het kan anders, daar geloof ik in. We kunnen er als vrouwen ook écht zijn voor elkaar en elkaar een veilige plek aanbieden. We kunnen in alle openheid spreken en luisteren zonder oordeel. We kunnen compassie oefenen, ons laten raken door de emoties van de ander. We kunnen onszelf de ruimte en de kans geven om onszelf te tonen in onze kwetsbaarheid. Zo krijgen we ook de kans om gehoord te worden en ons gezien te voelen. Ons proces delen met liefdevolle getuigen zorgt ervoor dat het versterkt of verdiept wordt.

In de vrouwencirkels staan we telkens stil bij wat er diep vanbinnen bij ons voelbaar is, wat we verlangen, waar we nood aan hebben of wat we willen loslaten. We geven deze verlangens vorm in een creatief proces en delen deze met elkaar. Doordat we elkaar 4 maal ontmoeten, kunnen we ook supporter worden van elkaar en elkaar de steun bieden om echt in beweging te komen met deze hartsverlangens. Dit is wat vriendschap onder vrouwen hoort te zijn; steunend en voedend. Weet dat de veiligheid sterk wordt bewaakt en dat we elkaar geen advies of opmerkingen zullen geven. Je krijgt ten volle de ruimte om jezelf te zijn en je grenzen aan te geven.

Wat heeft de maan hiermee te maken?

In onze maatschappij zijn we afgesneden van alle natuurlijk cyclussen op de aarde. Zo wordt van ons gevraagd dat we altijd evenveel uren per week werken, terwijl er in de winter minder zonlicht en energie aanwezig is. We respecteren deze uitnodiging van de natuur niet meer. We blijven doorgaan en negeren onze innerlijke behoefte aan rust en slaap.

Ook de maan heeft invloed om ons, zeker als vrouw. De maan bepaalt eb en vloed op zee en ook onze innerlijke getijden. Als we elke maan stilstaan bij onszelf, krijgen we meer voeling met onze innerlijke wereld en onze innerlijke noden. Er is een tijd voor rust en reflectie en er is een tijd voor actie en beweging. Het is niet zo verwonderlijk dat velen zijn uitgeput en uitgeblust voelen.

Met nieuwe maan is er minder energie en maanlicht en worden we uitgenodigd om naar binnen te gaan, te voelen hoe het vanbinnen met ons gaat en rust te nemen. Dan kan je contact maken met je verlangens, met je nieuwe intenties en met wat geboren mag worden. Er is als het ware een blanco blad of naakte vruchtbare grond, die we zelf kunnen vullen met wat we nodig hebben. Dit is een moment waarop we nieuwe zaadjes kunnen planten. In dit proces kunnen we voeling krijgen met onze diepe innerlijke verlangens, elke maan een beetje meer.

Met volle maan is er net heel veel energie en worden we uitgenodigd om te vieren, om dankbaar te zijn en om stil te staan bij wat we willen loslaten. Vele mensen voelen dit aan als een intense periode, waarin duidelijk wordt wat er ‘te veel’ of ‘af’ is, bijvoorbeeld emoties en negatieve overtuigingen. Nu is het tijd om te reflecteren over datgene waarvoor je dankbaar bent, maar ook over wat je kan loslaten en afronden. Daarnaast is het ook tijd om actie te ondernemen op vlak van onze intenties.

Waarom samenkomen in een creatief proces?

Inner Moon Mapping werkt met vrouwelijke creativiteit. Voor ons vrouwen is het erg uitputtend om mee te draaien in een mannelijke, doelgerichte en prestatiegerichte wereld. Onze kracht ligt daar niet! We zijn ontvankelijke wezens die al voelend en uitnodigend creëren.

Het creëren op zich in ontspannend en voedend. Je zet je hoofd op pauze en maakt contact met je handen, je ogen en je gevoelens. Laat je lichaam aangeven welke afbeeldingen op je maanmandala thuishoren. Laat je handen zichtbaar maken wat je innerlijke verlangens zijn, wat geboren wil worden.

We geven het creatieve proces de ruimte, zonder dat het doel of het resultaat mooi moet zijn. Je geeft letterlijk vorm wat je wil creëren in je leven. Je brengt stap voor stap, maan na maan, in kaart wat je wil uitnodigen om te groeien.

Wat als ik niet wens te delen in de groep?

Weet dat iedereen vrij is om te delen waar ze nood aan heeft en niet te delen wat ze voor zich wil houden. Persoonlijk beslissingsrecht is heel belangrijk voor de veiligheid in de groep. Niemand hoeft iets te doen dat niet goed voelt. Als begeleider van de cirkel neem ik de taak om de veiligheid in de groep te bewaken heel serieus.

Anderzijds zal ik je wel uitnodigen om te delen. Er schuilt een enorme kracht in kwetsbaarheid en in jezelf laten zien in een veilige groep. Een deel van de magie van een vrouwencirkel draait om het delen met liefdevolle getuigen. Weet dat je welkom bent, met je verhaal, zoals je bent, met alles wat je voelt en ervaart. Er wordt niet geoordeeld over jou. Je zal geen ongevraagd advies krijgen. Enkel liefdevolle vrouwen die je met open hart steunen op je weg.