Groeitraject Reconnecting - De creatieve trap
21843
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21843,page-child,parent-pageid-21686,theme-hazel,hazel-core-1.0.3,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Herstel de verbinding met je innerlijk kind & de krachtige vrouw in jezelf

Dag lieve vrouw,
Hunker je ook naar meer energie, meer zelfvertrouwen en voeling met wat je wil doen in je leven? Heb je last van een tekort aan zelfvertrouwen? Zorg je meer voor anderen dan voor jezelf en je eigen noden? Weet je soms niet meer goed wie je bent en wat je pad is? Misschien bekritiseer je jezelf vaak of pieker je veel?

Je hebt ontdekt dat de meeste tips wel goed klinken, maar ze werken niet bij jou. Wat je ook probeert, je blijft moe, uitgeput en leeggegeven. Onderliggend vreet er van alles aan je; laag zelfvertrouwen, onzekerheid, het gevoel het niet goed genoeg te doen voor jezelf, voor je kinderen, voor je partner en/of op je werk. Hoe hard je ook probeert, het lijkt niet te lukken om alles rond te krijgen op een vervullende manier.

Dit zijn allemaal signalen dat het innerlijk kind in jou nog steeds gekwetst leeft in je onbewuste. Je innerlijk kind is dat stuk in jou dat als kind werd afgewezen, bekritiseerd of genegeerd. Het is zij die er voor zorgt dat je angstig of perfectionistisch bent. Het is zij die er voor zorgt dat je controle nodig hebt om je op je gemak te kunnen voelen. Het is zij die je kritisch of misschien zelfs bestraffend toespreekt.

Je bent de verbinding met jezelf en je innerlijk kind kwijt.

En dat is zwaar. Omdat je goed in je vel voelen, keuzes maken, actie ondernemen zoveel moeilijker is als je geen verbinding meer hebt met je innerlijke kompas. Gelukkig kan deze verbinding hersteld worden. En dit is wat we gaan doen in dit groeitraject!

innerlijk kind – mijn pad – zelfvertrouwen – hergeboorte – kwaliteiten – moederwonde – vertrouwen – mijn plek

Groeitraject voor vrouwen

Dit groeiproces is voor vrouwen die een laagje dieper willen gaan. Het traject bestaat uit 7 modules van 1 dag. In elke module wordt gewerkt met creatieve technieken zoals SoulCollage®, JourneyCircles™, schrijven, visualisatie, meditatie, rituelen, mandala’s en collage boekjes. Daarnaast krijg je voldoende uitleg over de psychische mechanismes die aan het werk zijn in je onbewuste. Jouw proces wordt altijd zichtbaar en voelbaar gemaakt via je handen. Niemand zal voor jou invullen of bepalen wat jij nodig hebt. Je wordt steeds uitgenodigd om dat zelf te voelen en te volgen.
Je ontmoet in dit proces andere vrouwen op hetzelfde pad in een kleine en veilige groep. Door samen te delen wisselen we wijsheden uit die ook anderen kunnen helpen het proces te verdiepen. Op het einde van het traject heb je een visuele representatie van het hele proces dat je hebt doorleefd. Zo wordt het zichtbaar en tastbaar voor de toekomst.

Dit is voor jou als je

– jezelf beschouwt als onzelfzeker of met weinig zelfvertrouwen,
– een moeilijke relatie met je moeder hebt,
– geen positieve band hebt met je lichaam,
– het moeilijk hebt om jezelf graag te zien,
– vaak in conflict komt met andere vrouwen,
– je afgesneden voelt van je intuïtie of van je emotioneel leven,
– worstelt met oude pijnen uit het verleden,
– verlangt naar een lichter en vrolijker leven,
– lasten van je familiesysteem niet wil doorgeven aan je kinderen,
– de moedige heldin in jezelf wil wakker maken,
– dit groei proces wil benaderen op een creatieve manier

Dit is NIET voor jou als je

– op zoek bent naar ‘quick fixes’ of snelle oplossingen,
– geen zin hebt om creatief bezig te zijn met papier, lijm en verf,
– niet kiest voor een groepsproces waarin actief gedeeld wordt.

Als je twijfelt of dit iets is voor jou, neem gerust geheel vrijblijvend contact op zodat je al je vragen kan stellen!

Wat gaan we doen?

SoulCollage® – mandala – journaling – visualisatie – collageboekje – ritueel – JourneyCircles™ – intuïtieve creativiteit – delen in een cirkel van vrouwen – …

Innerlijk proces via creativiteit

○ Journaling (schrijven)
○ Collages (SoulCollage & Journey Circles)
○ Je eigen verhaal herschrijven via een eigen collage boekje
○ Mandala’s
○ Visualisatie en meditatie

Rituelen om te verankeren

○ Een ritueel om symbolisch los te komen van elementen uit het verleden
○ Een ritueel om de toekomst te bekrachtigen

Groepsproces met andere vrouwen

○ Delen vanuit je pijn en je verlangens
○ Je kwetsbaarheid als een kracht leren gebruiken
○ Jezelf openstellen voor de steun van andere vrouwen op hetzelfde pad

 

De 7 modules

Maak een reis doorheen het onbewuste veld van het innerlijk kind en de moederwonde naar meer zelfliefde, meer voeling met jezelf, meer richting in je eigen leven.

Module 1: Het gekwetste innerlijke kind

Op een zachte en eenvoudige manier leer je contact maken met je innerlijke kind, dat deel in jou dat diep gekwetst is door gebeurtenissen en gevoelens van het verleden. Je geeft de pijn ruimte om er te mogen zijn. Je geeft je innerlijk kind een stem en je laat haar weten dat ze mag er zijn en nu veilig is bij jou. Van daaruit ga je creatief aan de slag met deze oude diepe wonden. Zo kunnen deze oude kwetsuren, bevroren in de tijd, weer in beweging komen.

Module 2: Het verhaal van donker en licht

Oude wonden werden naar de oppervlakte gebracht en in het licht gezet. Elk verhaal kan op vele manieren verteld worden, zo ook jouw eigen levensverhaal. Het is nooit af en kan steeds opnieuw verteld worden vanuit een ander perspectief. Je wordt uitgenodigd om het verhaal van je innerlijk kind te vertellen en te herschrijven in een collage boekje, het verhaal van donker en licht.

Module 3: Het vitale innerlijke kind

Ergens onderweg ben je voeling verloren met diepe verlangens en talenten van jezelf. Je bent afgesneden geraakt van je gevoelens, je impulsen, je intuïtie. Wees gerust, dit innerlijk kind stuk leeft nog in je onbewuste. Het staat te popelen om je aandacht te krijgen. Als je terug contact kan maken met haar, dan kies je er voor om de vitaliteit en de vreugde in je leven terug uit te nodigen. Durf je ingaan op haar uitnodigingen?

Module 4: De schoot waarin je werd geboren

Als je een lage eigenwaarde hebt, is er een thema op vlak van je relatie met de moeder die je het leven heeft geschonken. Via onze moeder leren we contact maken met onszelf, ons lichaam en onze noden, gevoelens en verlangens. Vaak is deze relatie heel complex en heeft het wonden of littekens nagelaten. Via een creatief proces word je uitgenodigd om contact te maken met verschillende facetten van je moeder. Dat helpt je dingen te zien zoals ze zijn, en ook te differentiëren (het was niet allemaal slecht).

Module 5: Kiezen voor je eigen pad

Hoe gekwetst of kwaad je misschien ook bent op je moeder, er is ook veel liefde. En vanuit deze liefde ben je als kind gaan zorgen voor je moeder en de voeling met jezelf verloren. Je wordt uitgenodigd om te bekijken hoe je nog verbonden bent met je moeder en hoe dit ervoor zorgt dat je je eigen pad niet kan gaan. In een ritueel spreek je dit uit en maak je een symbolische beweging om je moeder los te laten en voor jezelf te kiezen.

Module 6: De stroom herstellen

Je hebt ondertussen veel gevoeld, expressie gegeven aan je noden en verlangens. Daarvoor was veel moed nodig! Durf je dit zien en jezelf eren en complimenteren? Je kan nu terug contact maken met voedende elementen om de stroom in je leven te herstellen. Je werkt in een creatief proces met vrouwelijke archetypes zoals de heldin en de moeder. Je neemt jouw eigen plek in en wordt uitgenodigd om steun toe te laten en misschien zelfs omarmen.

Module 7: Je kinderen vrijlaten

Natuurlijk wil je alle pijn en afscheiding niet doorgeven aan je eigen kinderen. Je wenst hen het allerbeste op hun eigen levenspad. Via een creatief ritueel laat je je kinderen vrij op een bewuste manier. Je ontslaat hen van de verantwoordelijkheid om voor jou (en je innerlijk kind) te zorgen. Hiermee breek je met een patroon dat al generaties wordt doorgegeven. Je bent een keerpunt in de geschiedenis van je familiesysteem. (Ook als je geen kinderen hebt, kan deze module helend zijn voor jezelf en andere kinderen uit je familiesysteem.)

Het uiteindelijke doel = ZELFLIEFDE en LIEFDE voor het LEVEN dat je hebt, voor jouw eigen leven, precies zoals het is.

Aankomen op je eigen plek, met liefde voor jezelf, en trots voor je eigen moed op je levenspad. Zodat je vanaf nu steeds meer je eigen talenten kan gebruiken en je eigen pad kan gaan.

Sofie Keppens
Sofie Keppens

creatieve ziel
diepzielduiker
moeder & dochter
klinisch psychologe
SoulCollage® & Journey Circles™ facilitator

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Sofie, bezielster van De Creatieve Trap. Ik beschouw dit proces als mijn levenswerk. De kwetsuren van mijn innerlijk kind hebben mijn functioneren en mijn welzijn lange tijd gedomineerd. De moeilijke relatie met mijn moeder bepaalde me volledig. Daardoor werd ik gedwongen om op zoek te gaan naar manieren om hiermee om te gaan, om mezelf vrij te maken en om mijn eigen plek in te nemen. Sinds mijn zestiende, ondertussen al meer dan de helft van mijn leven ben ik zelf op pad om mijn kwetsuren te genezen en mezelf terug te vinden.

De vreugde die ik heb ontdekt toen ik meer zelfliefde kon voelen, wil ik zo graag delen met andere vrouwen.

Ik ben geschoold als klinisch psycholoog en heb daardoor kennis over trauma, hechting en het therapeutisch proces. Het innerlijk kind en de moederwonde zijn mijn specialiteiten. Daarnaast ben ik ook heel intens bezig geweest met mijn eigen groeiproces, via lichaamswerk, ademwerk, creatieve therapie en familie opstellingen. In deze technieken heb ik me ook bijgeschoold.
Ik sta voor veiligheid, gelijkwaardigheid en respect voor het proces van iedereen.

Ik ontmoet jou, zoals je bent, op de plek waar je bent in jouw proces. Graag neem ik je mee op het vervolg van je reis, op jouw tempo.

 • Reconnecting op zaterdag

 • euro800éénmalige betaling
  • 7 zaterdagen (9u30-16u30)
  • START OPNIEUW in september, data binnenkort beschikbaar
  • Module 1: Het gekwetste innerlijke kind
  • Module 2: Het verhaal van donker en licht
  • Module 3: Het vitale innerlijke kind
  • Module 4: De schoot waarin je werd geboren
  • Module 5: Kiezen voor je eigen pad
  • Module 6: De stroom herstellen
  • Module 7: Je kinderen vrijlaten
  • inclusief creatief materiaal, thee, water en gezonde versnaperingen
  • exclusief lunchpakket (zelf mee te brengen)
  • ook te betalen in 7 termijnen van 120 euro of 2 betalingen van 410 euro

 • Ik doe mee!
 • Reconnecting op maandag

 • euro800éénmalige betaling
  • 7 maandagen (9u30-16u30)
  • START OPNIEUW in september, data binnenkort beschikbaar
  • Module 1: Het gekwetste innerlijke kind
  • Module 2: Het verhaal van donker en licht
  • Module 3: Het vitale innerlijke kind
  • Module 4: De schoot waarin je werd geboren
  • Module 5: Kiezen voor je eigen pad
  • Module 6: De stroom herstellen
  • Module 7: Je kinderen vrijlaten
  • inclusief creatief materiaal, thee, water en gezonde versnaperingen
  • exclusief lunchpakket (zelf mee te brengen)
  • ook te betalen in 7 termijnen van 120 euro of 2 termijnen van 410 euro

 • Ik doe mee!

Veel gestelde vragen

Wat als ik er een dag niet bij kan zijn?

Dan is mijn voorstel om dit op te vangen via een individuele sessie rond hetzelfde thema als de workshop dag. Zo krijg je toch de inhoud van het proces mee en als je wil, kan je thuis verder aan de slag met de creatieve opdrachtjes.

Wat als ik het volledige bedrag niet in 1 maal kan betalen?

Op de website staan 3 mogelijkheden tot betaling. Je kan ook in 2x of in 7x betalen, zodat dat haalbaar wordt voor iedereen. De prijs van 1 dag uit het traject is ongeveer gelijk aan de prijs van 2 individuele sessies in mijn praktijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat je meer dan die waarde kan halen uit een workshop dag in groep. Je duikt een hele dag lang in je thema én je krijgt steun van andere vrouwen op hetzelfde pad.

Wat als ik mezelf niet durf zijn of tonen in de groep?

Je niet veilig voelen in een groep, is ook een gezicht van de moederwonde. Het gaat eigenlijk over je niet veilig voelen om jezelf te zijn en te tonen (en dat zouden we van onze moeder moeten geleerd en gekregen hebben). Dit thema kan je enkel veranderen in een groep, bij voorkeur een kleine en veilige groep.

We werken in een kleine groep, niet alleen omdat mijn ruimte beperkt is, maar vooral omdat (emotionele) veiligheid op de eerste plaats staat. Ik waak heel sterk over de veiligheid. In mijn werk zijn eigen beslissingsrecht en persoonlijke grenzen écht topprioriteit. Niemand zal voor jou invullen of je dingen laten doen of delen die je niet wil. Je bent je eigen leider. Als er iets niet goed voelt, dan verwacht ik dat je me aanspreekt zodat we kunnen doen wat jij nodig hebt.

Er wordt nooit verwacht dat je je verhaal vertelt of ingaat op details van je leven. Wat we delen is wat uit de creatieve opdrachten voorkomt. En je hebt ook altijd de mogelijkheid om niet te delen en gewoon je naam te zeggen, als het op een bepaald moment moeilijk is.

Wat als de creativiteit me afschrikt?

Weet dat ‘talent en vaardigheden’ totaal niet nodig zijn. Het gaat niet om een mooi eindproduct, integendeel. We gebruiken het creatieve proces om de rechterhelft van onze hersenen aan te spreken, ons emotionele en intuïtieve deel. Dat levert info op vanuit het onbewuste, van waaruit we dan verder werken. Het is goed om je de vraag te stellen waarom creatief zijn je afschrikt. Vaak zijn we in onze kindertijd gekwetst op dat vlak omdat er te weinig ruimte was voor ongeremde creativiteit zonder doel. We zijn allen opgegroeid in een prestatiegerichte maatschappij. Als je angst vanuit een innerlijk kind wonde komt, dan kunnen we ermee werken tijdens het traject. Als het gewoon echt je ding niet is, dan zal het traject minder geschikt voor je zijn.