Over mezelf, Sofie Keppens, pyscholoog - De creatieve trap
20004
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20004,theme-hazel,hazel-core-1.0.3,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Hallo,

Ik ben Sofie Keppens (°84), moeder van 2 prachtige kinderen, toegewijde partner, creatieve ziel en steeds op zoek naar harmonie en schoonheid. Elke dag probeer ik bewust te kiezen hoe ik mijn leven vorm wil geven op een manier die past bij wie ik echt ben. Ik ben gepassioneerd door relaties, emoties en het leven zelf en van nature steeds op zoek naar manieren om het leven te verdiepen.

Mijn interesse in het leven zijn ruim. Ik ben dan ook een professionele duizendpoot: psycholoog, ademcoach, lesgever, groepsbegeleider en webbuilder. Al is mijn voornaamste en meest betekenisvolle beroep dat van mama!

Mijn sterkste kwaliteit is het feit dat ik alles waarmee ik werk in mijn workshops en individueel werk met mensen ook persoonlijk gebruik in mijn eigen leven. Zo geef ik passie en bezieling aan mijn werk.

Dat ik vandaag workshops in creativiteit zou geven, staat misschien in de sterren geschreven, maar was zeker niet de meest evidente weg voor mij. Ik voel dat ik mijn passie voor het creatieve proces als therapie wil delen met anderen.

Sofie Keppens
Creativity is choosing
curiosity over fear
― Elizabeth Gibert

Mijn verhaal

Als kind al zocht ik mijn toevlucht in creatief bezig zijn, in knippen en plakken om om te gaan met de uitdagingen van het leven. Toen al verzamelde ik afbeeldingen in doosjes. Zo lang ik me al kan herinneren, ben ik bezig geweest met mensen, emoties, relaties en beelden.

Onderweg van kind naar tiener en adolescent verloor ik deze verbinding met de beeldentaal, de taal van het onbewuste. Ik werd meegenomen in wat onze maatschappij van ons verwacht; mijn intellect ontwikkelen. Daar was ik ook erg goed in, dus mijn verlies was heel onopgemerkt. Toch ben ik altijd afbeelding blijven verzamelen, zonder doel, omdat ik erdoor geroepen werd.

De herontdekking van mijn voeling met beelden was voor mij een ware troost. Eindelijk voelde ik me weer helemaal thuis in mezelf, kon ik expressie geven aan dingen die lang verborgen waren. Tijd lijkt niet te bestaan, gedachten gaan naar de achtergrond. Ik herontdekte het pure plezier van dingen te maken.

Mijn droom is om anderen deze taal te helpen herontdekken, omdat in deze onbewuste taal vaak antwoorden verborgen liggen die enkel voor onszelf verstaanbaar zijn. Ik geloof dat elke ziel hier op aarde zelf zijn eigen pad kan bepalen en daarvoor enkel de eigen innerlijke wijsheid dient aan te spreken. Er zijn vele methodes ontwikkeld die ons hierin van leidraden voorzien. Je bent welkom als de creatieve taal van afbeeldingen je aanspreekt om je innerlijke wereld te leren kennen en je eigen antwoorden te formuleren.

Mijn achtergrond

Ik ben opgeleid als klinisch psycholoog (UGent) en heel dankbaar voor die professionele basis, omdat het me helpt om dingen te funderen en te kaderen. Het is de bril waardoor ik kijk, die me helpt om overzicht te houden en professioneel te handelen. Ik kies er niet voor om te focussen op problemen en pathologie. Mijn doel is mensen te inspireren en te coachen naar een ontspannen en bezield leven.

Naast mijn academische studies, verdiepte ik me in verschillende andere technieken. Al deze ervaring breng ik ook in dit nieuwe project. Je zult dingen terugvinden die ik leerde in mijn bijkomende professionele opleidingen; lichaamswerk, ademcoaching en systemisch werk. Daarnaast verdiepte ik me in creativiteit als proces, yoga, relaxatie, 5 ritmes en andere technieken.

Sinds eind 2018 ben ik SoulCollage® & JourneyCircles® facilitator en kan ik mijn passie voor deze creatieve methodieken en de taal van het onbewuste delen met anderen.

In alles wat ik aanbied, zal je een mix vinden van de verschillende dingen die me hebben verrijkt op mijn weg. Zoals bij alles duik ik diep. Ik hou ervan om verruiming en verdieping te zoeken. Thema’s waarmee ik bijzonder veel voeling heb zijn; innerlijk kind werk, bindings- & verlatingsangst, dynamieken in relaties, opruimen en loslaten, verwerkingsprocessen, ouderschap, plaats in je familiesysteem, authenticiteit en creativiteit. Dit alles leent zich tot de meest prachtige en bezielde kunstwerkjes die je emoties helpen kanaliseren en je ziel helen.

Ik kijk er zo naar uit om je te ontmoeten op deze weg en mijn passie voor het creatieve proces met jou te kunnen delen…

Welkom!